Formulieren nieuws
Toegankelijke formulieren maken. Ga naar de formulierenarchitect

Toegankelijkheid 2.0

Toegankelijkheid in formulieren, niet nieuw voor mij. Ik zorg al jaren dat formulieren voor iedereen toegankelijk zijn. Elke gebruiker vindt …

Mendix en DocuSign

Integratie Mendix met DocuSign: Van papier naar een digitale handtekening. Meer dan ooit zijn contractloze handtekeningen en elektronische overeenkomst processen …

Papierloos kantoor: beeldschermlezen of alles maar printen

In de jaren 70 repte men over een papierloos kantoor. Sinds die uitspraak is het gebruik van papier nog steeds …

Case: Uitgeverij B.O.S.

In 2017 een website gebouwd voor het bestellen en downloaden van lesmateriaal voor Kenniscentrum B.O.S. een klein, maar zeer professioneel opleidingsbedrijf die haar sporen wel heeft verdiend in het vak bedrijfsopleidingen.

Webshop voor aankoop en downloaden lesmateriaal

De producten uit Kenniscentrumbos.nl moeste worden overgeheveld naar een aparte website van de uitgeverij. Het doel was om lesmateriaal makkelijk en veilig te kunnen laten bestellen.

Stap 1 Procesanalyse

Oude situatie:
In de huidige website moest een betere scheiding komen tussen het inschrijven voor een opleiding en de verkoop van lesmateriaal. Hiervoor is toen de Uitgeverij B.O.S. opgezet.

Onderzoek:
Mijn ervaring met WooCommerce en WP EMember hebben mij besloten deze website te bouwen met deze tool.

Stap 2
Informatie ontwerp

Nieuwe situatie:
Producten bestemd voor doelgroep studenten en docenten moesten beter gestructureerd worden en daarnaast een veilige manier van bestellen.

Hiervoor is gekozen voor een WordPress site met WooCommerce en WP EMember zodat de juiste doelgroep de juiste producten mag bestellen.

Functioneel ontwerp is gelijk aan de website kenniscentrumbos.nl.

Navigatie simpel en eenvoudig.

Homepage met alle productgroepen en korte informatie.
Twee buttons met een link naar inkijkexemplaar gratis te downloaden door cursisten en docenten en een link om het lesmateriaal te kunnen bestellen waarbij de gebruiker zich eerst moet aanmelden. Daarna wordt de gebruiker direct doorgelinkt naar het betaalproces via Sisow IDeal.

Na ontvangst van de betaling kan de gebruiker het examenmateriaal veilig downloaden.

Stap 3

Grafisch ontwerp

Voor het grafisch ontwerp voor deze website heb ik gebruik gemaakt van een van de kwalitatief betere temlates (aangeschaft via themeforest.net). Geheel naar de huisstijl – ontworpen door Appels & Peren Reclame aangepast

Stap 4

Technisch ontwerp

Het technisch ontwerp is de uitwerking van het grafisch ontwerp in een website die getest kan worden. Ook rekening houdend met alle toegankelijkheidseisen van het WCAG.

Stap 5

Testen, evalueren en bijstellen

Het testen van deze website gebeurt in samenwerking met de klant en het bedrijf Tree Online.nl, die de SEO voor hun rekening neemt. Feedback gaat via face-to-face contact en via chat. Extra aandacht voor deze site hebben we gehad met het testen van WP E-Member vanwege de verschillende gebruikersrollen, docent en externe opleider.

Stap 6
Oplevering

Oplevering volgens OTAP principe en via een dev applicatie naar productie applicatie. Middels de plug-in Duplicator kan een en ander simpel worden geregeld.

Stap 7
Nazorg en opleiding

Voor al mijn klanten ga ik een stapje verder voor het beste resultaat en zorg ik dat het onderhoud van de website vlekkeloos gedaan kan worden via, in dit geval WordPress.

Ik maak hierbij in een Word document aan de hand van een template een instructie hoe het onderhoud van de website in zijn werk gaat. In voorkomende gevallen aangevuld met instructievideo’s.

Voortgang project
Webdesigner 100%

Resultaat

Duidelijke eenvoudig navigatie volgens het principe van Nielsen, in maximaal 3 stappen waar je wezen moet en niet te veel zoeken Ooit geleerd in mijn opleiding HBO Vormgeven Nieuwe Media. De basis voor al mijn websites.

5/5

Ook zo'n mooie website hebben?

Laten we een afspraak maken

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Of stuur een Whatsappje of chat met mij

  Print Friendly, PDF & Email
  Call Now ButtonBel voor een afspraak
  Skip to content