Mobiel toegankelijk maken van websites

Bij websites is het hetzelfde als bij formulieren, gebruikersvriendelijkheid en mobile first staat bij mij bovenaan. Of het nu gaat om een eenvoudige website voor een kleine ondernemer of een complete portal voor MKB of groter en vooral voor iedereen toegankelijk, dat is mijn motto. Want ook hij moet een formulier of website goed kunnen bekijken. 

Maar een website gebruikersvriendelijk, mobile first en toegankelijk maken zijn de eerste 3 vereisten. Veiligheid is de volgende prioriteit. VisionEd werkt samen met een aantal uitstekende hostingproviders die weten waar ze over praten en ook doen wat ze beloven. Zo kan ik garanderen dat u websites voldoen aan alle eisen conform het Platform Internetstandaarden.  

De volgende websites voldoen aan die standaard. Websites worden gehost in een betrouwbare, veilige omgeving met SSL certificaat. Schaalbaar als de site uit zijn jasje groeit. 

De internetstandaard: daar kun je mee thuis komen.

Een staaltje goed gestructureerde websites in een clean lay-out

Al deze websites zijn ontworpen met WordPress en zijn vertonen rust en structuur. Voor een 2 tal sites, t.w. www.uitgeverijbos.nl en www.caminodespaysbas.nl heb daar een webshop gebouwd met WooCommerce.

Slechts een greep uit het aantal websites

Ik werk voornamelijk met WordPress. Sinds 2003 timmert WordPress aan het World-Wide-Web. Het begin heb ik niet meegemaakt. Pas sinds 2009 ben ik mij professioneel gaan verdiepen in WordPress.

Hoe ben ik ooit begonnen?

Voor WordPress maakte ik mijn websites met Claris Homepage (1995), Adobe Go Live (1997), Dreamweaver (1999) en later ben ik me gaan verdiepen in de architectuur van Joomla (2004). In die beginperiode heb ik met Joomla 1.0 en 1.5 een aantal mooie websites gemaakt. Ik vond de architectuur goed in elkaar zitten. Mijn voorkennis in XML structuren hebben mijn geholpen om mij thuis te brengen in Joomla. Joomla 1.5 was een goed platform, zat goed in elkaar, maar sinds dat Joomla is doorgegroeid naar 2.0 en 3.0 (in mijn ogen iets te hard waardoor er geen oog meer was voor stabiele omgevingen als 1.5 ben ik op aanraden van een collega overgestapt naar WordPress. Ook dit begin was wennen. In die periode was WordPress een echt blog platform. Kleine tussenstap naar Drupal waar ik ook een aantal sites in gebouwd heb, echter vind ik de mobiele toegankelijkheid van Drupal wat minder.

WordPress

Sinds 2009 heb ik de nodige WordPress websites op de kaart gezet. WordPress wordt steeds professioneler. Ik kan er mee lezen en schrijven en voor geldt dat ik een website maak met zo min mogelijk plug-ins en als ik dan plugin’s gebruik dan zijn dat stabiele plug-ins die een goede support hebben en een update cyclus hebben van maximaal 3 maanden. Want bij staat security hoog in het vaandel.

WooCommerce

In het verleden heb ik een aantal webshops gemaakt met Logivert Mijn Webwinkel. Een klein product voor de hobbyist maar inmiddels wel doorgegroeid naar een professioneel pakket. Kleine tussenstap met Magento, echter vind ik die voor mijn doelen te zwaar en te ingewikkeld. Ik houd van simpel.

Daarnaast heb ik een aantal websites gemaakt met Prestashop maar sinds kort en in het kader van versimpeling vind ik WooCommerce een van de betere pakketten.

Ontwikkelingen

Ik ben nu heel erg gecharmeerd van Elementor Pro en zie daar heel veel mogelijkheden in. Tezamen met een eenvoudig bootstrap template als Hello, Neve of Hestia heb je met Elementor Pro veel minder plug-in’s nodig. Dit resulteert in een nog sneller ladende website. Ik heb ook een shortlist opgesteld van plug-in’s die niet mogen ontbreken in je WordPress website.

Hosting van deze websites

Deze websites en nog vele anderen worden gehost door een krachtige provider waar ik goed mee kan schakelen.

Deze content is beveiligd voor download.