Portfolio toegankelijke pdf documenten

Digitale formulieren en PDF’s moeten toegankelijk gemaakt worden voor iedereen, inclusief mensen met een beperking. Dit zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk online bronnen kan gebruiken. Mensen met visuele, auditieve of cognitieve beperkingen kunnen baat hebben bij toegankelijke formulieren. Toegankelijke digitale formulieren moeten gemakkelijk te begrijpen zijn, gemakkelijk in te vullen zijn, en werken met verschillende invoermethoden en hulpmiddelen. PDF-documenten moeten ontworpen worden met toegankelijkheid in gedachten.

Dit omvat het correct taggen van inhoud, het bieden van alternatieven voor visuele inhoud zoals afbeeldingen en het logisch ordenen van gegevens met koppen en stijlen.

Het toegankelijk maken van digitale formulieren en Pdf-bestanden voor iedereen is belangrijk om gelijke toegang tot digitale informatie en diensten te bieden. De formulierenarchitect heeft met jarenlange ervaring in het maken van toegankelijke documenten en formulieren dé expertise in huis om dit voor zijn klanten te realiseren. 

In deze galerij hieronder toon ik pdf-documenten die voldoen aan de pdf-UA status.  

Standaard: PDF/UA-1
ISO-naam: ISO 14289-1

De documenten heb ik gesplitst in:

eigen ontworpen documenten of 

een door de klant gemaakt document en door mij toegankelijk gemaakt document.

Nu ik door een ongeluk na een val in de badkamer tijdelijk een pijnlijk gevoel heb in mijn rechter flank Vier ribben en mijn schouderblad hebben een aantal breuken opgelopen Ik moet nu de komende 3 maanden of meer voldoende rust nemen fysiotherapie en ademhalingsoefeningen doen

Bekijk details van het proces
Symposium toegankelijke documenten

Brondocument is InDesign 2019 In 2021 een uitnodiging gemaakt in InDesign en by design toegankelijk gemaakt met de juiste contrastkleuren en elementen Juiste koppenstructuur en een leesbaar programma voor mensen met een screenreader goed leesbaar

Bekijk details van het proces

Ook toegankelijke documenten met een groen vinkje hebben?

Of het nu gaat om een Word, Excel, PowerPoint of InDesign document. Ik draai me hand daar niet voor om en zorg dat ze een groen vinkje verdienen.