Hoe bouw ik een solide WordPress website

Bij websites is het hetzelfde als bij formulieren, gebruikersvriendelijkheid en mobile first staat bij mij bovenaan. Of het nu gaat om een eenvoudige website voor een kleine ondernemer of een complete portal voor MKB of groter en vooral voor iedereen toegankelijk, dat is mijn motto. Want iedere gebruiker moet een formulier of website goed kunnen bekijken. 

Veiligheid
Veiligheid volgens de AVG wetgeving is de eerste prioriteit. Ik werk samen met een aantal uitstekende hostingproviders die weten waar ze over praten en ook doen wat ze beloven. Zo kan ik garanderen dat uw websites voldoen aan alle eisen conform het Platform Internetstandaarden (o.a. WCAG 2.0, 2.1 AA) en gehost in een betrouw-bare, veilige omgeving met SSL certificaat. Schaalbaar als de site uit zijn jasje groeit.

De basis van een WordPress installatie zijn een goed stel plug-in’s. Hieronder heb ik aangegeven welke plug-in’s mijn voorkeur hebben. 

De basis: Een goed stel plug-in's

Standaard bij iedere installatie bijgeleverd zijn Akismet en  Limit Login Reloaded:

Akismet Anti-Spam
Voor € 10 goed beschermt tegen de meeste SPAM. Overweeg ook om ping-back’s uit te schakelen met de plug-in Disable XML-RPC of manage deze als je genoeg vakkundige marketeers hebt.

Limit login reloaded
Een plug-in die er voor zorgt dat ongenode gasten niet binnen kunnen komen, maar nodig ze ook niet uit door een te simpele login naam en/of wachtwoord te kiezen. 

De Shortlist van Vision@dd: must-have voor iedere goede website en goede aanvullingen om een stabiele website te maken. Onderstaande plug-in’s voldoen aan mijn waardering ‘Zeer waardevol’ en hanteren de volgende criteria:

  1. Geüpdatet tot en met de meeste recente WordPress update;
  2. Veiligheidsupdate mag ‘in mijn ogen’ niet ouder zijn dan 3 maanden en
  3. Support door specialisten uit de WordPress community
Wanneer je nieuw hostingpakket besteld dan worden onderstaande plug-in’s standaard geïnstalleerd.

Broken Link Checker
Niets is vervelender wanneer een bezoeker een link tegenkomt die deze melding krijgt: 
 

Don't cry. My page is gone yet.
Met deze plug-in voorkom je een huilende of weglopende bezoeker die je toch graag iets wilt vertellen. 

Contact Form 7
Als formulieren specialist zeggende, een contactformulier waar ik mee kan lezen en schrijven. Simpel in gebruik en werkt samen met de Google Recaptha v3 als een zonnetje. Je mail komt gegarandeerd aan.

Contact Form 7 Conditional Fields
Nog zo’n plug-in waar ik blij van woord. Niet direct een must-have maar ik adviseer het wel als must-have. Niets ik vervelender als een potentiële klant iets moet invullen wat niet van belang is voor die klant.

Elementor builder (Pro)


Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomt. 

 Ik werk nu al sinds 2007 met WordPress en heb WordPress zien evolueren met van een blog naar een volwaardige, professionele website. In 2010 startte ik met Visual Composer (het latere WP Bakery) als website builder. Prima builder waar ik mee kon lezen en schrijven maar sinds ik al een paar jaar werk met Elementor wil ik niets anders meer. Een kwalitatief, goede plug-in die je geheel naar eigen smaak kan indelen. Ik ben inmiddels overgestapt op Elementor Pro Expert waarbij ik mooie templates kan maken die toepasbaar zijn in de hele website.

Volledige integratie met Yoast SEO, WooCommerce en WCAG 2.1 AA compatible. 

Gebruik bij voorkeur Elementor Pro in combinatie met Gutenberg of het Hello of Neve theme. Naast Elementor Pro krijg je ook Orbit Fox Companion bijgeleverd.

Elementor Pro is nu in de short-list toegevoegd.

FV Player
Voort bordurend op de al oude Flash Player met alleen de functies van deze Player. De weergave is volledig in html 5. Plaats video’s van YouTube, Vimeo of een eigen naar platform naar keuze. Altijd zichtbaar in alle apparaten en schermen. Video is onmisbaar voor websites en Social Media.

Ondersteund MP4, HLS, MPEG-DASH, WebM and OGV. Daarnaast aanvullende kenmerken als overlay ads or popups.

Een video zegt meer dan duizend woorden.

Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages by SeedProd
Als je aan het ontwikkelen bent is het handig dat niet iedereen ziet wat je aan het doen bent. Hiervoor heb je handige plugin’s die precies aangeven dat je site even in onderhoud is. 

Coming Soon

Polylang
Je website in meerdere talen. Hier zijn een aantal plug-in’s voor, zoals WPML of WP-Glot maar mijn voorkeur gaat uit naar Polylang. Vertalen van je pagina’s en alle elementen er om heen is kinderspel. Klik het vlaggetje in het dashboard en je ziet direct wat je moet vertalen.

Smush
Verklein de bestandsgrootte van afbeeldingen, verbeter de prestaties en boost je SEO met de gratis WPMU DEV WordPress Smush API.

WP Attachments
Krachtige oplossing om uw WordPress-media in berichten en pagina’s te beheren en weer te geven.

Wordfence Security
Om nog een stukje dieper te gaan in de veiligheid van je website is Wordfence als een goede optie die ongenode gasten direct blokkeert en je waarschuwt als er een update beschikbaar is voor een van je plug-ins. Wordfence heeft ook Anti-virus, Firewall and Malware Scan ingebrepen. Echt een goed stukje stroomdraad.

WP-Optimize – Clean, Compress, Cache
WP-Optimize maakt je site snel en efficiënt. Het schoont de database op, comprimeert afbeeldingen en cachet pagina’s. Snelle sites trekken meer bezoekers en bezoekers.

Yoast SEO
De plug-in voor optimaal zoekresultaat door de eenvoudige interface om keywords te genereren en zoekomschrijvingen te maken. Naast deze plug-in kun je voor het dupliceren van je content gebruik maken van
Yoast Duplicate Post.

Deze plug-in dupliceert je bericht of pagina zodat je niet het wiel hoeft uit te vinden en kunt voortborduren op bestaande content.

Yoast SEO is net lego. Lekker bouwen aan een zoekvriendelijke website

WP-Optimize – Clean, Compress, Cache
WP-Optimize maakt je site snel en efficiënt. Het schoont de database op, comprimeert afbeeldingen en cachet pagina’s. Snelle sites trekken meer bezoekers en bezoekers.

De links van de plug-in’s staan in het plug-in dashboard van WordPress.

Buttonizer – Slimme zwevende actieknop
Je website voorzien van zwevende button waarmee je alle social media, WhatsApp en andere media kunt koppelen. Deze button kan overal geplaatst worden binnen je UX omgeving.

Geavanceerde samenvatting
Bepaal het uiterlijk van de bericht samenvattingen in WordPress. Handig als je een kort bericht van 2 regels in je landingpage wilt en met 1 klik de rest van de tekst mooi opgemaakt wil laten zien.

HTML5 Maps
Hoge kwaliteit kaarten plug-in voor WordPress. Deze kaart toont regio’s (staten, provincies, graafschappen etc.) met kleur kenmerken voor de landingspagina en voor aangepaste popup’s.

iQ Block Country
Blokkeer bezoekers om uw website en backend-website te bezoeken op basis van het land waar hun IP-adres vandaan komt. De Maxmind GeoIP lite database wordt gebruikt om op te zoeken uit welk land een ip-adres komt.

Print, PDF & Email by PrintFriendly
Wil je voor de gebruiker de pagina ook printbaar maken dan is deze plug-in ook handig voor je website. Deze plug-in levert een knop die je pagina scanned op teksten en print alleen die elementen die je wilt uitprinten en lezen. Bijvoorbeeld bij een voorwaarden of tarieven die je als naslag wilt bewaren.

Smart Slider 3
Een volwaardig alternatief voor RevSlider die nauwelijks meer wordt bijgewerkt.
Een andere slider plugin is iTrans.

Tawk.to Live Chat
Een chatmodule (gratis of betaald) waar je een account voor moet aanmaken bij de jongens en meisjes van Tawk.to. Vergt iets meer configureren. Lees er meer over op de website van tawk.to.

WordProof Timestamp
Timestamp je WordPress inhoud in de blockchain. Direct en zonder bijkomende kosten. Voor EOSIO, EOS Ethereum & Telos. Voor als je zeker wilt zijn dat niemand er met jouw content van door gaat.

De links van de plug-in’s staan in het plug-in dashboard van WordPress. 

Duplicator Pro
Wanneer een website van een andere website moet verhuist worden, gebruik ik daar de plug-in Duplicator Pro voor. Hier kan heel makkelijk een website overzetten in zijn nieuwe omgeving. Het vergt wel wat voorbereiding maar is zeker de moeite waard om aan te schaffen.

De links van de plug-in’s staan in het plug-in dashboard van WordPress.

Regenerate Thumbnails

Deze plugin is handig als je bij een migratie de thumbnails niets meer ziet in de media directory.

One Click Accessibility

Dit is een handige plug-in als je website nog niet helemaal toegankelijk is, maar houd het bij tijdelijk. Het is zeker niet zaligmakend en laat tijdelijk niet definitief worden. Je krijgt er geen verklaring van toegankelijkheid mee. Je website toegankelijk maken is iets waar je goed over moet nadenken.

Neem dan contact met mij op en vraag een quick scan aan. Ik garandeer je dat je nieuwe website de verklaring wel krijgt. 

Voor de korte tijd is dit een oplossing:

Met een aanklikbare button tonen hoe verschillende doelgroepen je website kunnen bekijken.

One click accessibility plugin

Een goed hostingpakket van een solide provider, nog een must.

U wilt uw website snel, eenvoudig en goed live brengen. Met webhosting van VisiMind zit u goed; genoeg capaciteit voor al uw pagina’s, geschikt voor uiteenlopende typen CMS (WordPress, Joomla!, Drupal) en deskundige ondersteuning door onze support afdeling. Onze flexible pakketten van bieden u exact wat u nodig heeft, nu en in de toekomst.

Veiligheid volgens de AVG wetgeving is de eerste prioriteit. Ik werk samen met een aantal uitstekende hostingproviders die weten waar ze over praten en ook doen wat ze beloven. Zo kan ik garanderen dat uw websites voldoen aan alle eisen conform het Platforms Internetstandaarden (o.a. WCAG 2.0, 2.1 AA) en gehost in een betrouwbare, veilige omgeving met SSL Certificaat. Schaalbaar als de site uit zijn jasje groeit.

SSL Secured by Sentigo Positive SSL

Heb jij andere goede of interessante plugin's?

Heb jij ook een plug-in die niet mag ontbreken in de shortlist, stuur dan je feedback in het reactieformulier hieronder.